Backup af hjemmesiden

Der er ikke noget værre end at opdage, at alt materiale på deres hjemmeside er pludselig væk. Du har måske arbejdet med din hjemmeside eller blog i årevis og vips, så alt dit arbejde er forgæves, noget der er ekstra dårligt, hvis du tjener mange penge på din hjemmeside. Desværre sker det nogle gange, og det kan skyldes et serverkrasch eller at en ondsindet hacker har været på farten. Tak, du kan altid gendanne dit websted, hvis du har en sikkerhedskopi på din webhost eller andetsteds.

Backup på webhotelen

Mange webhoste sikkerhedskopierer alle dine hjemmesider til dig, dels fordi du vil være i stand til at føle sig trygge, dels fordi værtsfirmaet har et ansvar for dine tabte websites, medmindre deres server går i stykker. Hvis din hjemmeside eller websider er berørt, vil webhotelet nulstille dem fra deres sidste backup, men husk at hvis dit websted blev sikkerhedskopieret for fire timer siden, er alt materiale, du har fyldt siden da gået væk.

 

Sikkerhedskopiering af startside på computer

Du kan også sikkerhedskopiere dit websted på din computer eller en ekstern harddisk. Nogle mennesker gemmer deres hjemmeside til computeren, når de har foretaget store ændringer på hjemmesiden, så ændringerne forsvinder ikke, hvis hjemmesiden vil kollapse kort tid efter. Andre sikkerhedskopierer deres hjemmeside på computeren, fordi de simpelthen føler sig sikrere med to sikkerhedskopier.
Hvis du vil sikkerhedskopiere på din computer, skal du bruge et FTP-program, f.eks. Filezilla, og oprette forbindelse til dit websites database. Sådan gør du dette på din værtens hjemmeside. Derefter kopieres Public.html-mappen til din computer, fordi det er her, hvor alt materiale på dit websted er tilgængeligt. Det er ikke for dumt at sikkerhedskopiere dit websted i Dropbox eller Onedrive.

 

Sikkerhedskopiering med WordPress-plugin

Hvis du bruger udgivelsesværktøjet WordPress, kan du installere et plugin, som du kan sikkerhedskopiere dit websteds database med. Der er mange sådanne plugins, bare søg efter “backup” plugins i WordPress kontrolpanelet for at få mange hits. De fleste backup plugins giver dig mulighed for at angive, hvor ofte dit websted er sikkerhedskopieret, og du kan også sikkerhedskopiere det straks efter opdatering af siden. Webbhotells.com anbefaler, at alle, der bruger WordPress, laver en sikkerhedskopi med et WordPress-plugin, da det er en meget nem måde at sikkerhedskopiere deres hjemmeside på.