Alternativ til webhotel

Når du har en hjemmeside eller en blog, sender du det normalt til en webhotel, men der er faktisk andre muligheder. Her er nogle af de mest almindelige muligheder.

 

Dedikeret server

Hvis du får en dedikeret server, får du en helt egen server, som et hostingfirma forvalter. Fordelene ved at have en dedikeret server er at den er hurtig og stabil, og du får stor frihed når det gælder valg af operativsystemer, software og applikationer. Ulempen ved en dedikeret server er, at du skal betale store penge for en smule plads, og at det kræver en vis viden til at styre serveren. En webhotel er betydeligt billigere og lettere at håndtere end en dedikeret server.
Få flere oplysninger om dedikeret server her.

 

VPS

VPS betyder Virtual Private Server og fungerer meget som sin egen server, på trods af at det faktisk deler server med andre. Hvis du får en VPS, kan du vælge, hvor meget RAM og hvilken processor du skal have, hvilket påvirker VPS ydeevne. Du har også relativt gratis hænder, når det kommer til softwarevalg. Ulemperne ved en VPS er, at en VPS kræver noget viden og er en ret dyr løsning i forhold til et hostingfirma.
Få flere oplysninger om VPS her.

 

Egen server

Der er private og virksomheder, der har deres egen server hjemme eller hos virksomheden. Denne løsning kræver stor viden og du skal passe på dig selv. Du skal installere firewalls og andre sikkerhedsprogrammer, og du skal have en hurtig og stabil internetforbindelse. Derudover genererer en server meget varme og skal nedkøles. Hvis du gør alt rigtigt, kan det være en relativt god løsning, men husk på, at besøgende ikke får adgang til dine websteder, hvis du får strømbrud, eller hvis din internetforbindelse er mærkelig.

 

Blog Services

Du kan også tilføje dine hjemmesider og blogs til en blogtjeneste som WordPress eller Blogger.com. Disse tjenester er helt gratis og fungerer godt til mindre avancerede blogs og enkle hjemmesider, men du kan ikke designe dit websted, ligesom du vil. Du har heller ikke adgang til mange tilføjelser og andre vigtige funktioner. Derudover er det vigtigt at bruge en blog-tjeneste, hvis du har mange websteder.