On-Page SEO

Dette med søgemaskineoptimering (SEO) er en hel videnskab, og det kan tage mange års selvstudium og praksis, før du får en reel reduktion på SEO, men selve grunden er faktisk ikke så svært at lære. Hvis du bruger de enkle små tricks, vi på top10hosting.dk vil vise dig nu, vil dit websted bestemt være betydeligt højere på Google og andre søgemaskiner end hvis du ikke havde generet dig over SEO overhovedet. Bare husk på, at det kan tage måneder (eller år), før resultaterne af din SEO begynder at levere et rigtig godt resultat.

I dette indlæg troede vi, at vi ville fokusere på On Page SEO, og du kan læse om Off Page SEO i en anden artikel. Flere af vores eksempler antager, at du har lavet dit websted til det mest udbredte WordPress-værktøj på din webhotel, men Det grundlæggende princip er det samme for de fleste udgivelsesværktøjer.

 

Alt på din hjemmeside – On-page SEO

På side SEO er de handlinger, du kan gøre på hjemmesiden for at komme højere op på søgemaskinerne. Her er hvad man skal gøre:

 • Hovedtitel – Titlen på hver post og side skal bestå af et H1-tag. Det er sjældent, du skal bekymre dig om dette, fordi WordPress-skabelonerne automatisk sørger for, at post eller sidetitel forbliver i H1. Google kan lide H1, når deres søgemaskine udløser din side, men du bør bestemt ikke bruge H1 andre steder på siden.
 • Overskrifter – De vigtigste overskrifter i din tekst skal være i H2, selvom du bruger relativt mange overskrifter.
 • I overskrifter – Hvis du har flere underpositioner, skal de være mærket h3.
 • Pas på overskrifterne – Du bør sørge for, at posterne og siderne titler og overskrifter indeholder relevante søgeord.
 • Pas på med permalinken – En permalink er struktureret som denne: www.domæne.navn / indsætningsnavn. Sørg for, at postnavnet indeholder gode søgeord.
 • Ryd søgeord – Nøgleordene / søgeordene kan være positivt markeret i teksten, men fremhæv ikke med vilje.
 • Installer vigtige SEO og Plugins – Få et XML-sitemap, der forenkler søgemaskinens indeksering af dit website og et stort SEO-plugin som alt i en SEO Pack eller SEO Ultimate. Disse store plugins gør det nemmere for dig at søgemaskine optimere dit website.
 • Metabeskrivelser – Meta beskrivelse er beskrivelsen af, hvad dit websted og dine indlæg handler om. Denne beskrivelse er synlig i Googles søgeord og bør derfor sælges og skabe interesse for din hjemmeside. Hvis du har et SEO-plugin, kan du tilføje denne beskrivelse direkte under posten.
 • Link mellem sider – Fra side SEO handler meget om at forbinde, men selvom du linker dine indlæg og sider inden for samme websted (på en fornuftig måde) kan du rangere højere på søgemaskiner. Det er normalt godt at linke fra hjemmesiden til webstedets delsider.
 • Godt indhold – Teksterne skal være forholdsvis velskrevne, indeholde relevant information, og indeholde sidens og posts vigtigste søgeord.
 • Opdater ofte – Jo oftere websiden opdateres med godt indhold, desto bedre ranking vil få det, i det mindste generelt.