SSL Certifikat

Hvad er SSL-certifikat? Et SSL-certifikat er lige så vigtigt for din hjemmeside, da et ID-kort er til dig personligt. Det fungerer som en elektronisk legitimitet af webstedet. Det sikrer sidens identitet og hvem ejer den. Dette gør det sikkert for dine besøgende at besøge siden, og det er et must at have, hvis du har tænkt dig at kunne opkræve via din hjemmeside. Personlige og bankoplysninger er ikke beskyttet, hvis der ikke findes et sådant certifikat for den hjemmeside, der administrerer betalingerne.

 

Forskellige SSL-certifikater

Der er derfor ikke kun et svar på spørgsmålet Hvad er SSL-certifikat? Der findes flere varianter af certifikatet, herunder den førnævnte domænenavn validering, kendt som DV, men der er også udvidet certifikater såsom OV – Organisation validering og også VE – Extended Validation. Disse valideringer er alle et skridt tættere på et helt sikkert websted med både verificerede ejere og organisationer. Med Udvidet Validering er sikkerheden på lige fod med internetbanken.

Ud over domænevalidering kan organisatorisk validering være ønskelig i tilfælde, hvor det er en virksomhed eller organisation bag webstedet. For at få et certifikat, der validerer også organisationen skal de oplysninger, du giver om din virksomhed eller organisation er bekræftet af den udstedende certifikat – takket være dette voksende site sikkerhed og troværdighed yderligere. SSL-certifikatet med den højeste sikkerhedskontrol ved udstedelse er Udvidet validering, da det er det samme certifikat, som mange internetbanker anvender.

Secure dit website med SSL-certifikater

Hvem udsteder certifikatet?

Så som svar på spørgsmålet – Hvad er SSL-certifikat? Kan vi svare, at det er et id-kort til dit websted. ID-kort kan ikke udstedes af nogen, selv for hjemmesider. Eller? Ja, du kan selv udstede dit SSL-certifikat. Der vil dog være en advarsel til alle dine besøgende på siden, hvor du ikke har et helt sikkert certifikat – hvilket kan skræmme mange væk.

Det er ofte bedre at ansøge om et certifikat udstedt af en certificeringsmyndighed. Derefter bekræfter en anden, at dit domæne er verificeret. Udstederen bekræfter, at du faktisk ejer domænet ved at sende e-mail til en adresse, som kun webstedsejeren antages at have adgang til. Dette er klart uegnet for sikkerheden, når let kan overtages e-mail-adresser af udenforstående. En domæneverifikation siger heller ikke noget om det firma, der antages at være bag hjemmesiden.

 

Hvem har brug for et SSL-certifikat?

Enhver, der ønsker et websted med en bekræftet identitet og sikkerhed, har brug for et SSL-certifikat. Du kan selv udstede dit certifikat, men det vil sandsynligvis skræmme dine besøgende, når de advares, før de kommer ind på webstedet. Hvilken slags certifikat, du har brug for, afhænger af, om du oprette webstedet som individ eller som en virksomhed eller organisation, og hvad det er meningen at være dine besøgende til at gøre på det websted, du giver.