Off-Page SEO

Hvis du vil have din hjemmeside vist på Google, så du får mange besøgende, tag lidt optimering af søgemaskinen. Du kan påvirke din søgemaskine ranking ved at tage en masse handlinger på selve hjemmesiden, noget du kan læse om i top10hosting.dk artiklen om på side SEO, men her troede vi, at vi kunne øge synligheden dramatisk ved hjælp af off-page SEO med et par enkle tricks.

Link Byggeri – Off-Page SEO

Linkbygning er yderst vigtigt, hvis du vil have dit websted vist på Google og andre søgemaskiner. Du skal derfor sikre, at dit websted modtager mange (gode) links. Her er hvad du kan gøre:

  • Få naturlige links. Naturlige links er, når andre hjemmesider og blogs linker til dit websted, fordi de synes det er godt. Google elsker naturlige links. Naturlige links opnås ved at vises på forskellige sociale netværk, fora, Google og så videre, men husk på, at dit websted også skal værdsættes af dine besøgende for at linke til det. Du skal have en god hjemmeside.
  • Satellit sites. Hvis du opbygger mange websteder, kan du investere mere hårdt på nogle hjemmesider end på andre. Websites, der ikke er så vigtige for dig, kan fungere som satellitwebsteder, som du linker til dine vigtige websteder, helst til websteder, der deler det samme tema.
  • Link udveksling. Du kan også udveksle links med andre, der har websteder, der er relateret til de emner, du skriver om. Du kan enten kontakte webmaster for et websted, der kan være af interesse for dig eller søge webmastere, der gerne vil udveksle links på et hvilket som helst SEO forum.
  • Link mapper. Der er også en række gode linkkataloger, hvor du kan liste dit websted, som derefter får en inlink fra biblioteket.

Andre off-side metoder

  • Vær aktiv i fora og sociale netværk, så folk kan øge dit websites øjne, og i bedste fald kan de endda linke til dit websted.
  • Gæstebog og gennemgang. Hvis du gør dette og tips om dit websted, kan du få flere besøgende.
  • Del billeder (hvis nogen) på større billeddelingssteder som Flickr og Instagram og link (tips) til dit websted.
  • Adwords. Du kan også annoncere på Google, så dit websted vises, når folk søger efter relevante søgeord, men bemærk at det ikke er i orden, hvis du har et tilknyttet websted.