VPS

VPS står for det engelske udtryk “Virtuel Private Server”, der betyder sin egen virtuelle server. Dette er ikke en separat server, men dens egen virtuelle server, hvilket betyder at en fysisk server er opdelt i forskellige segmenter. Hvor mange dele en server er delt ind afhænger af, hvor høj kravene er
brugerne har. Hvis en server med i alt 8 GB RAM er opdelt i 4 virtuelle servere, modtager hver server 2 GB RAM, som den kan bruge.
Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for rådgivning om webhosting, VPS eller dedikeret server.

 

VPS og dedikeret server

Det siges normalt, at VPS er budgetvarianten på en dedikeret server. En dedikeret server er en fysisk server, som du kun har adgang til, og den er ikke opdelt i forskellige segmenter.

 

En dedikeret server er normalt meget dyrere at leje end en VPS, som taler for sig selv. Der er få virksomheder, der virkelig har brug for en dedikeret server, men nogle vælger stadig at køre på den mulighed for ekstra ydeevne og sikkerhed. En VPS er god nok i de fleste ti

lfælde, så kunderne ikke er 100% afhængige af funktionalitet og stabilitet, som f.eks. Banker.

 

Fordele ved VPS sammenlignet med web hosting

En web hosting service er kun til websites. En VPS, derimod, giver dig mulighed for at bruge mere end det, for eksempel at have som filserver, mail server og mange andre anvendelser.
Hvorfor du skal få en VPS er svært at sige, når du ikke forstår i applikationerne. Men generelt får du mere båndbredde, plads og sikkerhed, når man lejer VPS i stedet for hosting, som kan være nødvendige for større projekter. Ligesom webhosting er det meget individuelt, hvor mange ressourcer du får. En dyre web hosting service giver dig mulighed for at tjene mere end en billig VPS, hvis formålet er at være vært for hjemmesider.

Almindelige anvendelser til VPS:

  • Når du har mange hjemmesider, vil du oprette linkhjul, og du har brug for mange forskellige C-klasser på IP-adresser.
  • Når du vil tage sig af din egen mailserver, i stedet for at give tredjeparter din indbakke.
  • Hvis du har brug for mere båndbredde, diskplads, databaser og andre ressourcer.
  • Til brugerdefinerede konfigurationer af PHP, MySQL.
  • Når du har brug for en masse sikkerhed. På nogle VPSer kan du levere brugerdefinerede backup løsninger.